Nastainfo
bg1_winter.jpg

Uutisia

Ajankohtaista

bg1_winter.jpg

Ilmanlaatu oli talvella pääkaupunkiseudulla yleisesti hyvä

Pääkaupunkiseudun ilmanlaatu oli HSY:n mittausten mukaan talven aikana suurimman osan ajasta hyvä tai tyydyttävä. Vilkasliikenteisillä alueilla ilmanlaatu heikkeni kuitenkin ajoittain jopa erittäin huonoksi.

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden mittausten mukaan liikenne heikensi ilmanlaatua erityisesti tammikuun 22. päivänä, jolloin oli kylmä ja heikkotuulinen pakkassää. Tällöin ilmansaasteiden pitoisuudet kohosivat tavallista korkeammiksi. Liikenteen pakokaasuista peräisin olevan typpidioksidin määrä ylitti raja-arvotason kahden tunnin ajan HSY:n mittausasemalla Mäkelänkadulla Helsingissä.

- Hyvin korkeat typpidioksidin pitoisuudet ovat harvinaisia. Tämä oli hyvä muistutus siitä, että liikenteen päästöt voivat edelleen heikentää voimakkaasti ilmanlaatua. Pitoisuudet kohosivat korkeiksi ruuhka-aikaan kylmässä säätilanteessa, jolloin oli tyyntä eikä ilma päässyt sekoittumaan riittävästi, kertoo HSY:n ilmansuojeluasiantuntija Nelli Kaski.

Ilmanlaatua heikensi talvella välillä myös katupöly, jota alkoi olla ilmassa helmikuun loppupuolella. HSY:n mittausasemilla mitattiin korkeita hiukkaspitoisuuksia vilkasliikenteisillä alueilla ja katupölyn määrä ylitti paikoin pölyisen päivän kriteerit. Yleisesti talven ilmanlaatu oli kuitenkin suurimman osan ajasta hyvä tai tyydyttävä

Lähde: HSY (lue isää)

Kimmo Vanhakangas