Nastainfo

Nastarenkaat

normal_2011-02-05_5509_nastarengas.jpg

Mitä nastarenkaiden tuotekehitys tuo tullessaan?

Suomalainen nastarengasosaaminen on aina ollut maailman huippua. Jatkuva, määrätietoinen tuotekehitys mahdollistaa tasapainon turvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden välillä.

Suomessa on vaativat talviolosuhteet. Siksi sekä nasta- että kitkarenkaiden tuotekehitykseen on panostettu valtavasti. Meillä on myös maailman tiukin nastalainsäädäntö. Nykyaikaiset, pitkän tuotekehityksen tuloksena syntyneet nastarenkaat optimoivat ajoturvallisuuden ja minimoivat ympäristövaikutukset. Uusimmat jopa alittavat lainsäädännön määrittelemät kireät rajat tien pinnan kulumiselle.

Modernit talvirenkaat ovat sekä turvallisia että ympäristöystävällisiä. Talvirenkaiden tienkulumavaikutus on vuosikymmenien aikana vähentynyt neljäsosaan. Tähän on päästy pitkäjänteisellä tuotekehitystyöllä ja uudella nastateknologialla.

Ajonopeudella, nastan painolla, muodolla ja materiaalilla sekä renkaan rakenteella on huomattava vaikutus tienkulumaan. Vaikka uuden sukupolven nastarenkaat ovat aikaisempaa ympäristöystävällisempiä, niiden pito-ominaisuudet eivät ole suinkaan heikentyneet vaan päinvastoin parantuneet.

Tuotekehityspäällikkö Juha Pirhonen, Nokian Renkaat Oyj

Ajattelemisen aihetta

  • Suomessa kesällä 2013 voimaan astuneen uuden nastalainsäädännön mukaiset entistäkin turvallisemmat ja ympäristöystävällisemmät nastarenkaat kuluttavat tien pintaa yli neljänneksen aikaisempaa vähemmän.

Katso video mullistavasta rengaskonseptista, jossa nastat saa piiloon ja esiin nappia painamalla.

Lisää aiheesta

Katso, kuinka nastojen kuluttavuus on pienentynyt

Pelkästään yksittäinen merkittävä tuoteparannus eli nastan painon pieneneminen kolmasosaan on vähentänyt tienkulumaa yli 70 % aikaisempaan verrattuna.

Nasta- ja kitkarenkaiden testitulosten kehittyminen

Talvirenkaita on tutkittu ja testattu määrätietoisesti pitkään, katso miten testitulokset ovat kehittyneet vuosien saatossa.


Lähteet:

Autorengasliitto 2013

Nokian Renkaat