Nastainfo
bg1_winter.jpg

Uutisia

Ajankohtaista

bg1_winter.jpg

Tekniikan Maailman talvirengastestin voitti 250-nastainen nastarengas

NASTARENKAAN voittokulusta kertoo osaltaan myös tällä viikolla julkistettu Tekniikan maailma -lehden perinteinen talvirengastesti, jossa ylivoimaiseksi voittajaksi selvisi Michelin X-Ice North -merkkinen, peräti 250-nastainen rengas. Normaalisti nastoja on 100-200 kappaletta. Niiden määrä on yleisesti ollut nousussa viime vuosina.

”Michelinin uutuus on jääpidoltaan kaikkien aikojen paras testaamamme nastarengas ja erityisen helppo ajettava liukkaimmillakin keleillä”, totesi TM:n raati.

Kakkosena oli Continental IceContact 2. Kitkarenkaiden puolella ykkönen oli Continentalin ContiVikingContact 7 ja kakkosena Goodyearin UltraGrip Ice 2. Näiden kaikkien hintaluokka on 500–650 euroa.

”Sulan kelin aikana kitkarengas on miellyttävämpi, hiljaisempi eikä kuluta tietä niin paljon, mutta ongelma tulee, kun tienpinta on märkä ja tulee yöpakkasta ja mustaa jäätä. Silloin heti nastarengas on selvästi parempi kuin kitkarengas”, TM:n testituottaja Aimo Niemi sanoo.

Kimmo Vanhakangas