Mitä nastarenkaiden tuotekehitys tuo tullessaan?

Suomalainen nastarengasosaaminen on aina ollut maailman huippua. Jatkuva, määrätietoinen tuotekehitys mahdollistaa tasapainon turvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden välillä.

Suomessa on vaativat talviolosuhteet. Siksi sekä nasta- että kitkarenkaiden tuotekehitykseen on panostettu valtavasti. Meillä on myös maailman tiukin nastalainsäädäntö. Nykyaikaiset, pitkän tuotekehityksen tuloksena syntyneet nastarenkaat optimoivat ajoturvallisuuden ja minimoivat ympäristövaikutukset. Uusimmat jopa alittavat lainsäädännön määrittelemät kireät rajat tien pinnan kulumiselle.

Modernit talvirenkaat ovat sekä turvallisia että ympäristöystävällisiä. Talvirenkaiden tienkulumavaikutus on vuosikymmenien aikana vähentynyt neljäsosaan. Tähän on päästy pitkäjänteisellä tuotekehitystyöllä ja uudella nastateknologialla.

Ajonopeudella, nastan painolla, muodolla ja materiaalilla sekä renkaan rakenteella on huomattava vaikutus tienkulumaan. Vaikka uuden sukupolven nastarenkaat ovat aikaisempaa ympäristöystävällisempiä, niiden pito-ominaisuudet eivät ole suinkaan heikentyneet vaan päinvastoin parantuneet.

Tuotekehityspäällikkö Juha Pirhonen, Nokian Renkaat Oyj


Katso video mullistavasta rengaskonseptista, jossa nastat saa piiloon ja esiin nappia painamalla.

(TM talvirengastesti 2012)


Ajattelemisen aihetta

  • Suomessa kesällä 2013 voimaan astuneen uuden nastalainsäädännön mukaiset entistäkin turvallisemmat ja ympäristöystävällisemmät nastarenkaat kuluttavat tien pintaa yli neljänneksen aikaisempaa vähemmän.

Lähteet:

Autorengasliitto 2013

Nokian Renkaat